IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама празнува рожден ден – с побеляващи коси, но доволен от работата си

Президентът е подложен на огромно напрежение, но въпреки всичко обожава това, което прави, казва неговият говорител

11:49 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обама празнува рожден ден – с побеляващи коси, но доволен от работата си

Американският президент Барак Обама „обожава“ работата си въпреки „огромното физическо и психическо натоварване“. Това каза във вторник, в навечерието на 49-тия рожден ден на президента, неговият говорител Робърт Гибс, цитиран от АФП.

Роденият на днешната дата през 1961 г. Барак Обама на няколко пъти публично правеше намеци през последните дни за своя наближаващ празник, обръщайки по-специално внимание на побеляващите си коси и „забавения си метаболизъм“.

„Той знаеше с какво се захваща, когато преди няколко години реши да стане ръководител на най-голямата световна сила“, казва Гибс. Така той е отговорил на журналистически въпрос за това дали президентът не съжалява за нещо в равносметката преди рождения си ден.

„Няма никакво съмнение, че решенията, които се взимат, да се изпращат млади мъже и жени на фронта или да се предприемат мерки за борба с най-тежката икономическа катастрофа, засегнала страната ни след Голямата депресия, представляват огромно физическо и психическо напрежение“, допълва говорителят на Белия дом.

Веднага след това обаче той уточнява, че според него Обама все пак обожава работата си. „Президентът е по-скоро във форма“, смята още Робърт Гибс.

Програмата на Барак Обама днес предвижда посещение на завод на Ford, като нощта срещу четвъртък държавният глава ще прекара в семейната си къща в Чикаго.

„Мисля, че е планирал да вечеря с приятели в Чикаго“, казва Гибс, без да дава повече информация за празника на президента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още