IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Уолстрийт: Парите никога не спят" с $28,1 млн. приходи при дебюта си

Премиерният уикенд на филма го изстреля в челните места, но не е сигурно дали лентата ще постигне успеха на оригинала

15:31 | 27.09.10 г.
"Уолстрийт: Парите никога не спят" с $28,1 млн. приходи при дебюта си

Филмът "Уолстрийт: Парите никога не спят" с Майкъл Дъглас в главната роля, оглави бокс-офис класацията в Северна Америка през премиерния си уикенд с приходи от продажбата на билети в размер на 19 млн. долара, съобщиха световните информационни агенции. От салоните в чужбина са дошли още около 9,1 млн. долара.

Премиерата на лентата по света и у нас бе на 24 септември.

Режисьор на филма е Оливър Стоун. Във филма освен Майкъл Дъглас, пресъздал образа на Гордън Геко, участват и Шая Лебьоф, Сюзън Сарандън, Кери Мълиган, Чарли Шийн.

Първата лента "Уолстрийт" бе създадена през 1987г. и в нея също си сътрудничиха Оливър Стоун и Майкъл Дъглас, припомня АП.

Действието в новия филм на Оливър Стоун се развива през 2008 година (20 години след първия филм). Гордън Геко (Майкъл Дъглас) току-що е излежал 20-годишната си присъда и излиза от затвора.

Той се опитва да предупреди Уолстрийт за предстояща криза на фондовия пазар, но заради лошата му репутация, никой не му обръща внимание. Тогава Геко насочва усилията си към заздравяване на връзката с дъщеря си Уини (Кери Мълиган), която избягва не иска да контактува с него, тъй като е обвинен в самоубийството на сина му Руди.

Същевременно, наставникът на младия брокер Джейкъб (Шая Лебьоф) умира съвсем неочаквано. Младежът, който е годеник на Уини, подозира голям финансов мениджър (Джош Бролин) в убийство и обединява сили с Гордън Геко. Двамата си помагат взаимно, търсейки отмъщение и изкупление.

Независимо от голямата сума и челното място в бокс-офис класациите, според анализи на критици този филм няма да достигне нивото на предшественика си. Продължението на култовата борсова драма събра за първия си уикенд в САЩ 19 млн. долара, а от салоните в чужбина са дошли още 9.1 млн. долара.

Сумата е голяма за филм, насочен към възрастната аудитория, но далеч не е толкова добра за премиера, посочва специализираният сайт boxofficemojo.com.

Преди 23 години "Уолстрийт" успява да събере 4.1 млн. долара за първите си три дни на екран, което, предвид двойното поскъпване на билетите, се равнява на малко над 8 млн. долара днес, казват от сайта. Трябва да се има в предвид обаче, че първият филм за Гордън Геко се е въртял в една пета по-малко кина от продължението.

На второ място в бокс-офис класацията е фентъзи анимацията "Легенда за пазителите" ("Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole") с приходи от 16,3 млн. долара. Режисьор на лентата е създателят на "300" Зак Снайдер.

Вторият режисьорски опит на Бен Афлек "Градът", който миналата седмица оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 23,8 милиона щатски долара, сега е на трета позиция.

Лентата е донесла на създателите си малко над 16 млн. долара, а общите приходи от продажбата на билети за филма в Северна Америка възлизат на 49,1 млн. долара.

Друг премиерен филм през уикенда - романтичната комедия "Отново ти" (You Again) е на пета позиция с 8,3 млн. долара.

Училищната комедия "Лесна, а", който миналата седмица бе на второ място, сега е на четвърто с приходи от продажбата на билети в размер на 10,7 млн. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още