IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голфът се развива въпреки кризата

Аристократичният спорт се радва на бляскаво бъдеще въпреки кризата, се казва в доклад на KPMG

15:36 | 01.10.10 г.
Турнирът с най-голям награден фонд е US PGA Tour, който награждава победителите с 196,4 млн. евро. Снимка: Getty Images
Турнирът с най-голям награден фонд е US PGA Tour, който награждава победителите с 196,4 млн. евро. Снимка: Getty Images

Професионалните голф турнири продължават да се радват на устойчиво развитие въпреки икономическата криза, посочват експерти, цитирани от BBC.

Според данни от проучването на голф индустрията, направено от консултантската компания KPMG, през 2009 година повече от 6 000 играчи са се състезавали за общ награден фонд от 410 млн. паунда.

Докладът излезе преди началото на голф турнира Ryder Cup този петък, на който сили мерят отбори от Европа и Америка.

Организаторите на събитието, което се провежда веднъж на всеки две години и този път ще е в Уелс, оценяват мероприятието на 73 млн. паунда, които ще се влеят в бюджета на областта.

От KPMG отбелязват, че голфът има голям потенциал за развитие, особено в развиващите се страни в Азия и Южна Америка.

„Комбинацията от значителен медиен интерес в Азия, който се дължи на успехите на голф играчите от Южна Корея, и нарастващото значение на голф играта в Китай и Индия, са в състояние да придвижат доста напред този спорт“, казва Андреа Сартори, служителка на консултантската фирма.

„В Южна Америка трима на всеки 10 хиляди души играят голф, а общото население там е 380 милиона души, ето защо се очаква да има значителен бум на възможностите пред този спорт, така че да бъдат задоволени както месното търсене, така и международния голф туризъм“, добавя Сартори.

От KPMG допълват, че през 2009 година са се състояли 671 професионални голф турнира в 57 различни държави. САЩ и Европа обаче продължават да са водещите сили в състезанията с най-голям награден фонд.

Най-богато награждава победителя турнирът US PGA Tour, чийто награден фонд е 196,4 млн. евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още