IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виетнамска банка примамва клиенти с немска бира

Банкерите в страната са принудени да бъдат иновативни в отношението си към клиентите заради действията на властите

11:33 | 07.10.10 г.
Виетнамска банка примамва клиенти с немска бира

Малка банка във Виетнам е започнала да раздава бира на своите клиенти, които правят депозити. Това е и един от поредицата трикове, които финансистите в Югоизточна Азия прилагат, за да привлекат клиенти, съобщава Ройтерс.

Западната банка пусна промоция в национален мащаб, в която предлага голям кен бира Bitburger, внос от Германия срещу едномесечен депозит от поне 7,5 млн. донга (385 долара), направен до 25 ноември.

„Стартирахме кампанията преди фестивала Тет, както правят почти всички останали банки“, каза говорител на банката.

Фестивалът отбелязва началото на виетнамската Нова година и се организира през февруари. Тогава нараства сумата на парите в обращение, защото фирмите изплащат бонусите на служителите си, а потребителите пазаруват по-масово.

Във Виетнам пиенето на бира е широко застъпено, като традицията е внесена от френските колонизатори още през 19-ти век. Въпреки че местните пивоварни доминират на пазара, повишаването на стандарта на живот в страната позволява на населението да консумира и чужди марки.

Властите в страната се опитват от месеци да намалят нивата на лихвените проценти, както по депозитите, така и по заемите, ето защо банкерите са принудени да стават все по-находчиви в привличането на нови клиенти по депозитите.

А идеи все пак не им липсват – от пътуване из Европа до подаряване на коли, чаршафи, машинки за измерване на кръвно и какво ли още не.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още