IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондацията на Гейтс дарява $20 млн. за обучаващите се

Гейтс ще търси откриване на допирната точка между образованието и модерните технологии с поредния си благотворителен проект

16:19 | 11.10.10 г.
Фондацията на Гейтс дарява $20 млн. за обучаващите се

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс планира да дари 20 млн. долара за стартиране на програма за подпомагане и насърчаване използването на технологии сред колежаните в САЩ.

Базираната в Сиатъл фондация първоначално ще събере предложения за внедряването на технологични приложения в обучението както от самите студенти, така и от предприемачи, като всеки от предложените проекти трябва да е на стойност между 250 и 750 хил. долара, съобщава Bloomberg.

Програмата, наречена Next Generation Learning Challenges (Предизвикателствата, свързани с обучението, пред новото поколение), има за цел да комбинира онлайн обучението с това очи в очи и да ангажира вниманието на студентите с игри и интерактивни видео и социални медии. Победителите в първата част на проучването, чиито проекти ще се класират по-нагоре и ще се борят за награда – реализация, ще бъдат обявени на 31 март 2011 година.

„Американското образование бе най-доброто в света, но западна заради високите стандарти и изисквания за забележителни резултати както в средното училище, така и в университетите“, казва Бил Гейтс, управител на борда на директорите на Microsoft Corp. и съосновател на фондацията, която ще дари парите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 13.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още