IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само една четвърт от мениджърите работят в среда като тази на служителите

Това означава, че 75% от хората, които вземат решения на какви критерии да отговаря офисът и как да се поддържа, не изпитват резултата върху гърба си

17:32 | 15.10.10 г. 1
Само една четвърт от мениджърите работят в среда като тази на служителите

Само една четвърт от мениджърите на компании в света работят в среда, близка до тази на служителите, стана ясно по време на Петата международна фасилити мениджмънт конференция в София.

Това на практика означава, че 75% от хората, които вземат решения на какви критерии да отговаря офисът и как да се поддържа, не изпитват резултата върху гърба си.

На форума днес бе представено и британско изследване, според което човек прекарва 35% от деня си на работното място, както и близо 10 години от живота си.

Според същото проучване добрите условия на работа повишават ефективността на служителите с над 20%.

„Цената, която организациите плащат за поддръжка и модернизиране на работното място, им се връща многократно като повишена ефективност на служителите. 24% от удовлетвореността на персонала се влияе от комфорта, качеството на въздуха, температурата, осветлението, шума и пространствената подредба в офиса”, каза Бисера Иванова, изпълнителен директор на Facility Optimum Bulgaria, по време на лекцията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
GRio
преди 13 години
Само ще допълня, че специално осветлението е отговорно за много по-голям процент удовлетвореност. Подходящо осветление не само дава възможност за вършене на работа, но и създава настроение :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още