IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработен супергерой на борба срещу икономическите злодеи

Нов комикс пресъздава борбата срещу несправедливата икономическа система

10:16 | 04.11.10 г.
<p>Комиксът разказва за борбата на мъж, който губи работата си, срещу принципът на &quot;невидимата ръка&quot; в пазарната икономика. Снимка: <span id="articleText">Unemployed Man</span></p>

Комиксът разказва за борбата на мъж, който губи работата си, срещу принципът на "невидимата ръка" в пазарната икономика. Снимка: Unemployed Man

Когато през 18-ти век британският икономист и философ Адам Смит създава термина "невидимата ръка", за да опише способността на пазарите да се саморегулират, едва ли си е представял, че идеята му един ден ще бъде пресъздадена от герой на комикс.

Въпреки това Невидимата ръка е злата сила в сатиричното произведение, наречено "Приключенията на безработния мъж", пише Ройтерс.

Остроумната творба е нарисувана в стила на класическите комикси като "Батман" и "Супермен".

Тя разказва за човек, който изгубва работата си, бунтува се срещу несправедливата икономическа система и повежда супергероите в борбата срещу злодеи като "Човешки ресурс", двойката "Никеловата монета и сребърната монета" и "Балона на токсичния дълг". В крайна сметка Невидимата ръка е обуздана с общи действия.

Авторите Ерик Ориген и Ган Голан, които по-рано публикуваха сатирата "Лека нощ, Буш!" водят преговори за адаптирането на комикса в телевизионно шоу.

В интервю за Ройтерс Голан казва, че в работата си двамата са се опитали да съчетаят академични анализи и личен опит за това какво е да се бориш с тези сили.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още