IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търгове в Женева с рекордни наддавания за диамант и вино

Рядък розов диамант и голям брой реномирани вина бяха изтъргувани за рекордни суми

10:52 | 17.11.10 г.
Търгове в Женева с рекордни наддавания за диамант и вино

На търга на Sotheby's в Женева вчера бе поставен рекорд не само с продажбата на рядък розов диамант, купен за 45,6 млн. долара, но и с представянето на елитни вина.

Скъпоценният камък в розово стана собственост на Лорънс Граф, лондонски търговец на бижута, който плати рекордна за подобно бижу цена. Диамантът не се е появявал на пазара от 60 години, когато за последно е бил изтъргуван и купен от Хари Уинстън в аукционна къща в Ню Йорк.

Онова, което прави камъка толкова рядък и ценен, е комбинацията от необичайния му цвят и чистота, съчетани с добрата шлифовка, съобщава Bloomberg.

Преди търга на диаманти, отново в Женева, се състоя този за вино.

За над 304 хил. долара бе купена 6-литрова бутилка вино "Премиер гран крю", реколта 1947 г. на знаменитата френска изба "Шано Швал Блан", предаде ИТАР-ТАСС. Цената, платена от неидентифициран колекционер, е най-високата известна за подобна бутилка, която се равнява на осем стандартни стъкла за вино.

Въпреки рекордните суми обаче, славата за най-голяма сума, платена за бутилка вино, си остава за хонконгския търг на Sotheby's, който се проведе на 29-ти октомври, когато три бутилки „Шато Латиф - Ротшийлд“ от 1869 година бяха продадени за 230 хил. долара всяка.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още