IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордни постъпления отчете Спорт Тото за 2010

С 20% е нараснала сумата, давана от играчите, които в период на криза са засилили участието си в игрите на късмета

11:19 | 07.01.11 г.
Рекордни постъпления отчете Спорт Тото за 2010

Кой би се отказал от шестцифрена сума, спечелена с помощта на един фиш? Ако трябва да сме по-скромни, едва ли някой би върнал и петцифрена. Изобщо всяка финансова помощ, която човек получи, особено в период на криза, е добре дошла. Още повече ако залогът за това са няколко левчета.

Така вероятно разсъждават и милионите българи, които през изминалата година са пуснали фиш, за да участват в игрите на късмета на спортния тотализатор.

В период на криза хората разчитат силно на късмета си и събуждат надеждата за печалба от игри на лотария. Това проличава и от сумата на постъпленията от игрите, организирани от тотализатора, която е с 20% повече в сравнение с 2009 година. Рекордните постъпления, в размер на 130 739 753 лева, освен активното участие на играчите, показват, и че все повече хора решават да заделят няколко лева, за участват в тото лотарията, виждайки в нея реален шанс за по-добър живот.

У нас статистиката показва, че за изминалата година в България са раздадени повече от 65 млн. лв, съобщава Български спортен тотализатор.

Тотомилионери от двете най-популярни игри на спортния тотализатор „6 от 42” и „6 от 49” у нас са станали 8 души. През годината беше изтеглен и рекордният в историята на играта джакпот в размер на малко повече от 6,5 млн. лв, но тъй като остана непотърсен, сумата бе върната на части обратно в лотарията .

В играта „6 от 42” за изминалата 2010 година са спечелени 12 шестици, а щастливците, познали всички числа в най-старата игра у нас - „6 от 49”, са 21, като от тях 7 са станали тотомилионери.

В играта „Втори тото шанс” са спечелени 53 автомобила.

Изминалата година обаче бе най-благодатна за тотомилионерите във Великобритания, като според данни на британската организация "Национална лотария" за последните 12 месеца 158 жители на страната са попаднали в "клуба" на богатите, спечелвайки един милион или повече британски лири, съобщи ИТАР-ТАСС.

За сравнение, миналата година броят на щастливците, спечелили милион или повече от лотарията, е бил едва 26 души.

Рекордна е и общата сума на спечелените милиони - 775 млн. британски лири, докато през 2009 г. са били спечелени само 285 млн. лири.

Най-благодатен месец за тотомилионерите на Острова е бил август - когато са били спечелени 19 награди от милион или повече лири.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още