IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лари Пейдж си купи луксозна яхта

Плавателният съд на собственика на Google е оценен на 35 млн. евро

13:14 | 17.01.11 г.
Лари Пейдж си купи луксозна яхта

Електрическите автомобили изглежда не са единствената форма на инвестиция и транспорт за съоснователя на Google и инвеститор в Tesla Лари Пейдж. Миналия месец милиардерът е намерил нов обект, в който да вложи парите си – луксозна яхта.

Плавателният съд е с дължина 59,2 метра и носи името Senses. Името е дадено от предишния собственик на яхтата - новозеландския бизнесмен Сър Дъглас Майер, наследник на пивоварната империя Kirin Brewery Company.

Построена през 1999 година от Schweers Shipyard, яхтата е оценена на 35 млн.евро, съобщава сайта New Zealand Herald. Интериорът на съоръжението е дело на френския дизайнер Филип Старк.

Яхтата е била предоставена за наемане за частни екскурзии. Някои от по-впечатляващите й екстри включват площадка за хеликоптер, джакузи, фитнес център и бар на борда. Съдът има пет каюти за гости и може да приеме до 14 посетители. Най-голямата кабина, която е предназначена за собственика на яхтата, е с широчина 12 метра и има собствена гардеробна.

Преимущество на богатите е, че могат да си позволят да разполагат с парите си по начина, който смятат за най-удачен, дори и това на пръв поглед да изглежда като разхищение. И макар подобна супер яхта да е и форма на инвестиция, с новата си „играчка“ Лари Пейдж се присъединява към клуба на супер богатите собственици на мега яхти като Лари Елисън, основател на Oracle, и съоснователя на Microsoft Пол Алън, собственик на 126,2-метровия съд Octopus.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още