IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама отказа пушенето

Президентът окончателно е спрял вредния навик заради дъщерите си, потвърди съпругата му

09:54 | 09.02.11 г.
Обама отказа пушенето

Да се пуши вече освен че е доказано вредно, е и демоде. А и може да ви докара глоба, арест и доста разправии в някои градове по света.

Навикът обаче си е навик и не са много онези, които успяват бързо и крайно да отстранят тази вредна привичка. И макар че днес е особено модерно правителствата да приемат закони за ограничаване на тютюнопушенето, търсенето не спира да нараства.

Президентът на САЩ Барак Обама обаче е успял да постигне това, което не се удава на милиони - да откаже цигарите, съобщи АП. Първата дама Мишел Обама потвърди информацията. Съпругът й не бил запалвал от близо година.

Мишел Обама не знае кога точно президентът е спрял цигарите, тъй като той никога не е пушил много, а и тя никога не го е виждала да пали цигара.

През декември прессекретарят на Белия дом Робърт Гибс заяви, че не е виждал Обама да пуши от девет месеца. Тогава обаче той не каза изрично, че президентът е отказал цигарите.

"Винаги е искал да ги спре", разказва Мишел Обама. Тя обясни, че причината се крие в двете им дъщери - 12-годишната Малия и 9-годишната Саша, които достигат възраст, в която могат да попитат баща си дали пуши. Ако това се случи, той би искал да може да ги погледне в очите и да отрече.

"Постоянно се боря с това. Дали се е случвало понякога да изпусна положението? Да. Дали съм сериозен пушач, дали пуша всеки ден? Не", каза самият президент. "Веднъж тръгнеш ли по този път, чака те постоянна борба", добави Обама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още