IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг се появи и в комикс

В книжката се разказва как в нощта на създаването на проекта си, създателят на Facebook е трябвало да обикаля стаите на момичетата, за да сваля техни снимки и имена

16:10 | 24.02.11 г.
Зукърбърг се появи и в комикс

Ако всички новини и снимки на Марк Зукърбърг, филмът за него - „Социална мрежа“ и дори номинацията за „Оскар“ не успяват да задоволят любопитството около личността на създателя на най-популярния сайт в света, на пазара вече има и книжка с комикс, която има за цел да разкрие Зукърбърг в по-различна светлина, пише вестник The Wall Street Journal.

За онези обаче, които са се пренаситили от образа на младия милиардер, новината сигурно ще предизвика реакция на досада.

Историята е в 48 страници и носи името „Марк Зукърбърг: Създателят на Фейсбук“ (Mark Zuckerberg: Creator of Facebook). Тя беше пусната в книжарниците вчера и „предлага по-балансиран портрет на Зукърбърг от филма“, според издателите от Bluewater Productions.

Създателят на комикса Жером Майда споделя, че първоначално за него е било истинско предизвикателство да напише автобиография за толкова млад човек (Зукърбърг става на 27 през май тази година), но съдържанието станало двойно повече, отколкото предполагал първоначално.

Основателят на Facebook е „отговорен за нещо, което се превърна в революция в световната култура и промени живота на много хора“, се казва в комикса. Жером Майда е бивш репортер на Philadelphia Daily News, а в момента работи като журналист на свободна практика.

В комикса не се казва нещо ново, което не е било разказано или написано другаде, включително и в книгата „Случайни милиардери“ (The Accidental Billionaires) на Бен Мезрич, по която е направен и филмът за Марк Зукърбърг „Социална мрежа“. Авторът обаче споделя, че е научил, че в нощта, когато Зукърбърг е създал социалната мрежа, е трябвало да се промъква в стаите на свои състудентки и да сваля техни снимки и имена, за да може да си набави първите участници в сайта.

Facebook отрече да има общо с пускането на комикса. По думите на говорител на компанията те са казали всичко, което има общо с книгата и филма, и вече са затворили тази врата зад себе си. Хората би трябвало да направят същото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още