IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българските търговци са усмихнати и активни, показа проучване

Страната ни е осма сред 26 държави, участвали в тайно проучване за усмивка при обслужване

13:42 | 30.03.11 г.
Българските търговци са усмихнати и активни, показа проучване

Усмивката отваря много врати. И развързва кесиите на клиентите. Това, за радост, явно вече са установили родните търговци, след като стана ясно, че България е на осмо място сред 26 държави в проучване от тайни клиенти за усмивка при обслужване. Новината стана ясна днес на пресконференция в БТА на две български компании за т. нар. мистериозни проучвания.

Изследването е направено от Международната асоциация за мистериозни проучвания (MSPA), в което участват двете български компании, и включва отговори на повече от 1,2 милиона въпроса в 26-те държави.

Според проучването приблизително осем от десет клиенти са получили усмивка при обслужване през 2010 г.

В категорията за усмихнато обслужване България се нарежда на осмо място - при 82% от посещенията на тайни клиенти у нас служителите са били усмихнати. "Най-кисели" са били пакистанците, а най-усмихнати португалците, следвани от австрийците. Страната ни е на четвърто място сред всички страни в проучването при поздравяване на клиентите и в края на челната десетка по отношение на активността при предлагане на допълнителни услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още