IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tiffany отчете 20% ръст на продажбите си и повиши прогнозите за годината

Бижутерската компания отчита значителен ръст на търсенето в азиатските държави

15:45 | 26.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Tiffany отчете 20% ръст на продажбите си и повиши прогнозите за годината

Компанията за производство на бижута и модни аксесоари Tiffany отчете ръст на продажбите си от 20% на годишна база през първото тримесечие на годината. Това позволи да бъде повишена прогнозата за резултатите и за следващите тримесечия, пише Ройтерс.

Продажбите на компанията са нараснали с 20%, като най-силно е било представянето на пазарите в Азия, с изключение на Япония, както и в Северна и Южна Америка. За настоящото тримесечие се очаква увеличение на продажбите от около 15 на сто.

Печалбата на Tiffany е нараснала с 25,8 на сто до 81,1 млн. долара, или 63 цента на акция. За същия период на миналата година положителният резултат на компанията беше 64,4 млн. долара, или 50 цента на акция.

За цялата фискална година, която за Tiffany приключва в края на януари 2012 година, се очаква печалба от около 3,45 – 3,55 долара на акция. Предишните очаквания бяха с около 10 цента на акция по-ниски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още