IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Последният ергенски запой 2" начело на американския бокс офис

Лентата отбелязва най-голям дебют за комедия в историята с приходи от 86,5 млн. долара

13:16 | 30.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Warner Bros</em></p>

Снимка: Warner Bros

През четирите празнични дни по случай Деня на загиналите във войните филмът "Последният ергенски запой 2" е събрал общо 118,1 млн. долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. Очаква се сумата да достигне 140 млн. долара при оповестяването по-късно днес на окончателните данни.

Сумата е почти двойно по-висока от постижението на първия филм при излизането му на екран преди две години, съобщават световните информационни агенции. "Не е имало подобен сбор от приходи за комедия. Това чупи всички рекорди", заяви Дан Фелман, президент за разпространението в САЩ на Warner Bros.

На второ място в бокс-офиса е анимацията "Кунг фу панда" с 48 млн. долара. Преди три години първият филм дебютира с приходи от 60,2 млн. долара от продажбата на билети.

Третото място в бокс-офис класацията в Северна Америка заема поредният филм за приключенията на капитан Джак Спароу - "Карибски пирати: В непознати води". Приходите от продажбата на билети за приключенската лента през уикенда възлизат на 39,3 млн. долара.

Драмата "Дървото на живота" с Брад Пит и Шон Пен, която преди седмица бе отличена със "Златна палма" на кинофестивала в Кан, отбеляза добро представяне в бокс-офиса. Филмът на Терънс Малик събра 352 320 долара, въпреки че се прожектира само в четири киносалона в Ню Йорк и Лос Анджелис.

(БТА) 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още