IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият български филм „Подслон“ атакува кината от петък

За кратко време дебютният пълнометражен филм на Драго Шолев печели редица фестивални награди

08:20 | 08.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;PR A+ Films</em></p>

Снимка: PR A+ Films

Докато са сменяли телевизионните канали, правили са кьопоолу и са обсъждали политиката, родителите на 12-годишния Радо не са забелязали, че синът им е пораснал. Сега те не могат да разберат защо, след като изчезва за два дни, той не се разкайва за кошмара, който им е причинил, а е готов да избяга от къщи с „първите срещнати на улицата наркомани”.

Това накратко е историята в новия български филм „Подслон“ с режисьор Драгомир Шолев, който ще атакува кино салоните от петък. Продуценти на лентата са „КЛАС Филм“, БНТ  и  Nu Boyana Film.

За кратко време дебютният пълнометражен филм на Драго Шолев печели редица фестивални награди. Световната му премиера бе по време на МФФ Сан Себастиан (Zabaltegi New Directors).

До момента филмът е селектиран на 36 фестивала в Европа, Северна и Южна Америка и Азия. Сред тях са фестивалите в Солун, Гьотеборг, Ротердам, София, Прага, Гуадалахара, Буенос Айрес, Руан, Инсбрук, Мюнхен, Хайфа.

„Подслон” е част от селекцията на шест от 50-те най-значими фестивали в света според класацията на престижното списание Variety.

На Наградите на българската филмова академия „Подслон“ получи отличия за „Най-добър български филм“, „Режисьор на игрален филм“, „Филмова сценография“ и „Филмов монтаж“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още