IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плакат от поредицата за Джеймс Бонд бе продаден за над 125 хил. долара

Филмовите постери от средата на миналия век се определят като част от сантиментална за ценителите колекционери култура

10:21 | 17.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Christie&#39;s&nbsp;</em></p>

Снимка: Christie's 

Оригиналният плакат за филма "Диамантите са вечни" (оригинално заглавие Diamonds Are Forever - бел. ред.) от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд бе продаден на търг на Christie's в Лондон за над 125 хил. долара, съобщи Die Zeit.

Точната сума, платена за плаката, е 126 800 долара и е повече от три пъти по-висока от предварителната му оценка от 38 000 долара. Редкият филмов постер изобразява Шон Конъри в образа на агент 007, който държи пистолет, заобиколен от две момичета на Бонд - блондинка и брюнетка.

Една от забележителностите на плаката е, че името на актрисата Лана Ууд е изписано погрешно. Постерът е по проект на американския художник и илюстратор Робърт Макгинис.

Плакат от класическия филм "Казабланка" (от 1942 г.) с участието на Хъмфри Богарт също бе продаден на търга срещу сума от 48 хил. долара. За 30 656 долара беше продаден и плакат на британския филм от 1962 г. "Лорънс Арабски", спечелил седем Оскара и номиниран за още три.

Обективната стойност на тези постери трудно може да бъде определена, но те са част от една сантиментална за много ценители култура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още