IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Budweiser ще спонсорира надпреварата за футболната Купа на Англия

Срокът на сделката е 3 години, но не бе посочена сумата по нея

10:56 | 17.06.11 г.
<p>
	Състезателите на Манчестър Сити празнуват заедно с почитателите си спечелването на купата.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Състезателите на Манчестър Сити празнуват заедно с почитателите си спечелването на купата. Снимка: Ройтерс

Пивоварната компания Budweiser стана първият американски спонсор на футболната Купа на Англия (FA Cup), като сделката е за 3 години, съобщи BBC.

Сумата, която ще бъде платена, не бе обявена.

Компанията, която е собственост на базираната в Сейнт Луис Anheuser-Busch, бе спонсор на световното първенство по футбол в продължение на 25 години и подкрепя американския мотоциклетизъм.

Купата на Англия бе спонсорирана от енергийния гигант E.On в продължение на 5 години от 2006 г. насам, а вече ще се нарича FA Cup with Budweiser.

„Изключително сме доволни да си осигурим подкрепата на култова марка като Budweiser за водещ партньор на Купата на Англия“, каза генералният секретар на Английската футболна асоциация Алекс Хорн.

Като част от сътрудничеството Budweiser ще отдели средства за развитието на програма "за отговорната употреба на алкохол от футболните фенове". Компанията ще помогне на ФА и в осигуряването на екипировка за по-малките отбори в ранните етапи на турнира.

Купата на Англия е най-старото национално състезание по футбол в света и в момента е притежание на Манчестър Сити, победил на финала през май Сток Сити. 

В момента и двете футболни купи в Англия се спонсорират от производители на бира, като Carling е спонсор на Купата на професионалната лига.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още