IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bentley на 90 години ще търси купувач на търг през август

Очаква се автомобилът, оцелял през Втората световна война, да достигне цена от около един милион долара

14:55 | 22.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bentley</p>

Снимка: Bentley

Един от най-старите автомобили марка Bentley - модел 1921 година, за който се твърди, че е първият продаден на клиент - ще бъде пуснат на търг през август тази година с очаквания за голям интерес сред колекционерите и цена от около един милион долара (700 000 евро), предаде ДПА.

Според аукционната къща Gooding & Company това Bentley с 3-литров двигател е оцеляло през Втората световна война и е сменило няколко британски собственици преди да премине в ръцете на американски колекционер през 60-те години.

След това автомобилът е препродаден на друг колекционер в САЩ, който направил реставрация на превозното средство, запазвайки голяма част от патината и месинга.

Каросерията, двигателят и скоростната кутия на колата са ощеоригинални, посочва аукционната къща. Двигателят - 3 литра, 4 цилиндъра - е с мощност 70 конски сили, а максималната скорост е към 128 километра в час.

Автомобилът ще бъде обявен за продан на 20-21 август като част от търга на Gooding & Company на популярния Конкурс за елегантност в Пебъл Бийч, щата Калифорния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още