IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рокля на принцеса Даяна бе продадена за 800 000 долара

За общо 14 официални тоалета на принцесата се очакват над 3 млн. долара

17:37 | 24.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Интересът към личността на принцеса Даяна не намалява. <em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Интересът към личността на принцеса Даяна не намалява. Снимка: sxc.hu

Тъмносиня рокля, носена от принцеса Даяна по време на прием в Белия дом през 1985 г., бе продадена за 800 000 долара на търг на аукционна къща Waddington's в Торонто, съобщи ИТАР-ТАСС.

С роклята Даяна е танцувала валс с актьора Джон Траволта, пише Radio Canada.

На търга бе изложена колекция от 14 изискани тоалета - коктейлни и вечерни рокли, които Даяна е носила, когато се е срещала с държавни глави, холивудски знаменитости и е позирала
за корици на списания.

Тоалетите са създадени от прочути дизайнери, като Катрин Уокър, Брус Олдфийлд и Зандра
Роудс.

"Интересът към личността на принцеса Даяна не намалява, увериха от аукционната къща. Тези вечерни тоалети са своеобразни късчета от историята."

Според Waddington's продажбата на 14-те тоалета ще отнеме общо няколко дни, а очакваната цена за всички е около 3,17 млн. долара.

Сред продадените дрехи са лилава копринена рокля с бродирани цветя и жакет на дизайнерката Катрин Уокър, продадена за 340 000 долара, както и кремава вечерна рокля, отново дело на Уокър, за 250 000 долара.

Waddington's ще дари част от комисионната си на канадската национална школа по балет, отчитайки любовта на Даяна към балета и децата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още