IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby's организира търг за луксозни бижута в Хонконг

Очакванията са приходите от продажбата на общо 359 ценни украшения да са поне 85 млн. долара

11:31 | 23.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center; ">
	Модел позира с някои от ценните екземпляри.<em> Снимка: БТА</em></p>

Модел позира с някои от ценните екземпляри. Снимка: БТА

Аукционна къща Sotheby's организира изложба на луксозни бижута в Хонгконг, които ще бъдат продадени в началото на октомври, предаде китайската информационна агенция Xinhua.

Ослепителните бижута са украсени с диаманти, придобити в различни части на света, като Индия, Бирма, Кашмир и Колумбия. Очаква се деветкаратов розов диамант и шесткаратов син диамант с формата на възглавничка да са най-голямата атракция в изложбата. Очакванията са по време на търга двата камъка да бъдат продадени за 19 млн. и 11 млн. долара.

От аукционната къща смятат, че въпреки финансовата криза купувачи на бижутата няма да липсват, а очакванията са наддаването да донесе рекордни приходи – по предварителни оценки около 85 млн. долара.

Според проучванията азиатските страни вече държат голяма част от пазара на бижута и много бизнесмени в тази част на света предпочитат да влагат средствата си именно в бижута и камъни.

„Забелязва се тенденция все повече купувачи да идват от Азия и по-конкретно от Китай. Това не бива да ни учудва, защото диамантите се считат за сигурна инвестиция, особено в момент на икономическа криза“, твърди Гери Чу от Sotheby's.

На аукциона ще бъдат предложени 359 бижута, сред които изключително ценни екземпляри. С продажбата на редки диаманти производителите от бранша се надяват да възродят интереса към скъпоценните камъни, а това да съживи бизнеса им. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още