IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Декори от филми за Хари Потър стават туристическа атракция

Феновете ще могат да се насладят и на училището за магии и вълшебства Хогуортс с неговите потъмнели от пламъците импозантни статуи

11:15 | 05.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Магията за Хари Потър продължава да живее и след филмите. <em>Снимки: Ройтерс</em></p>

Магията за Хари Потър продължава да живее и след филмите. Снимки: Ройтерс

За феновете на Хари Потър една мечта ще стане действителност през пролетта следващата година - те ще могат да се движат сред декорите на 8-те филма за момчето с магьоснически способности близо до Лондон, съобщава AFP, цитирана от БТА.

Туристическата атракция, озаглавена "Създаването на Хари Потър", ще се намира в Уотфорд, близо до филмовите студиа, в които са заснети 8-те филма от поредицата. Тя ще може да се посещава от 5000 души дневно.

Даниъл Радклиф (Хари Потър), Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър) и Рупърт Гринт (Рон Уизли) 11 години се снимаха в поредицата.

“Хората наистина ще са изненадани да видят в каква среда сме работили през всичките тези години”, заяви Радклиф.

Хари Потър е герой от сага, която е сред най-големите успехи  историята на книгоиздаването и киното - продадени са над 400 млн. екземпляра от книгите от поредицата, а адаптираните по тях филми са донесли над 4 млрд.  евро приходи от прожекции.

Някои декори никога не са били демонтирани, за да се използват във всички филми от поредицата. Това се отнася и за спалните на момчетата, проектирани за деца на около 10-годишна възраст. В последните филми от поредицата обаче главните герои не бяха заснети в леглата си, защото бяха пораснали.

“Обикновено декорът има кратък живот - монтират го, след това го демонтират и се минава към следващия декор”, поясни консултантът по проекта Майкъл Фини.

Огромният декор, представящ училището за магии и вълшебства Хогуортс с неговите потъмнели от пламъците импозантни статуи, обаче ще може да бъде разгледан отблизо.

Посетителите, които от 13-и октомври ще могат да си купят входни билети в интернет, ще открият също изключителните специални ефекти, нужни, за да могат героите да летят във въздуха, да правят магии и да се борят с чудовища като гигантския паяк Арагог. 

Виртуална разходка в атракцията може да направите в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още