IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тоалети на Мерилин Монро ще бъдат предложени на търг

Наддаването ще бъде за подбрани тоалети на Монро от филми като "Мъжете предпочитат блондинки" и "Автобусната спирка"

14:48 | 06.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center;">
	Роклята на Монро от филма &quot;Хайде да се любим&quot;<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Роклята на Монро от филма "Хайде да се любим". Снимка: Ройтерс

След като преди няколко дни беше обявено, че платинен пръстен с 35 диаманта, принадлежал на легендарната холивудска актриса Мерилин Монро, ще бъде продаден на търг от калифорнийската аукционна къща Profiles in History, сега Ройтерс пише за нов търг.

Този път наддаването ще бъде за подбрани тоалети на Монро от филми като "Мъжете предпочитат блондинки" и "Автобусната спирка". Това ще бъде вторият подобен аукцион след като на подобен по-рано през тази година бяха събрани 22,8 млн. долара.

Търгът на колекцията на Деби Рейнолдс през юни в Бевърли хилс надхвърли първоначалните очаквания и попадна в Книгата на рекордите на Гинес. Тогава прочутата бяла рокля на Мерилин Монро от филма "Проклетите седем години" беше продадена за 5,52 млн. долара и стана най-скъпата рокля в света.

Почитатели и колекционери на Монро ще получат още една възможност да се сдобият с тоалети на звездата на втори търг през декември, когато ще бъдат предложени още филмови костюми от колекцията на Деби Рейнолдс.

Участниците в търга ще могат да наддават за рокли от филми с Мерилин Монро като "Мъжете предпочитат блондинки", "Автобусната спирка", "Ниагара", "Хайде да се любим".

79-годишната Деби Рейнолдс, известна с ролите си в "Аз пея под дъжда" и "Легендарната Моли Браун", събира класически тоалети и други филмови принадлежности от над 50 години и притежава една от най-ценните колекции от този род в света.

Мечтата й да види костюмите в музей така и не се осъществява и тя е принудена да ги продаде, за да се разплати с кредиторите си. Търгът ще бъде организиран на 3 декември в Бевърли хилс от аукционна къща Profiles in History. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още