IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карл Лагерфелд със собствена марка

Със собствената колекция под името „KARL“ дизайнерът иска да завладее сърцата на масите

11:05 | 25.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Лагерфелд не бърза да се сбогува с подиума. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Лагерфелд не бърза да се сбогува с подиума. Снимка: Ройтерс

Световноизвестният дизайнер Карл Лагерфелд, който преди почти година заяви, че би искал да се пенсионира и посочи за свой наследник в модна къща Chanel Хайдер Акерман, явно не иска да напуска толкова бързо света на модата. Лагерфелд ще пусне собствена марка, а логото й ще съдържа силуета на главния дизайнер на Chanel, който трудно може да бъде сгрешен – глава с черни очила и опашка, заяви самата група Lagerfeld, цитирана от DPA.

Новият директор на марката е германецът Пиер Паоло Риги, който преди това е работил за Nike и Tommy Hilfiger.

Лагерфелд планира да пусне дамска колекция и подхождащи аксесоари за пролетния сезон на 2012 г. Мъжката колекция на принадлежащата към компанията за дялови инвестиции Apax Partners група Lagerfeld ще бъде представена по-късно.

Продажбите ще стартират първоначално чрез интернет платформата NET-A-PORTER, докато Lagerfeld не изгради собствения си сайт за електронна търговия. Впоследствие новата модна линия ще се продава и в избрани бутици в целия свят.

Предложението ще бъде допълнено накрая и от нова линия Prêt-à-Porter-Linie с името „KARL LAGERFELD PARIS“, която ще се появи обаче чак през есента на 2012 г.

През 2004 г. Лагерфелд създаде трийсетина по-евтини модела за шведската верига H&M, които предизвикаха опашки и блъсканици по време на пускането им на пазара. Това ядоса дизайнера, който заяви, че повече няма да работи с вериги, които лимитират продуктите, за да ги направят елитарни.

През есента на 2010 г. Лагерфелд реши да разнообрази колекциите си и още тогава обяви пускането на нова линия облекла прет-а-порте, която трябваше да бъде предназначена за широката публика и да се продава само по интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още