IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата „Мисия невъзможна“ оглави коледния бокс-офис в Северна Америка

Четвъртият филм от поредицата спечели 46 млн. щатски долара в празничния уикенд от прожекции в киносалоните на САЩ и Канада

13:02 | 27.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кадър от&nbsp;&quot;Мисията невъзможна: Режим Фантом&quot;.&nbsp;<em>Снимка: Paramount Pictures&nbsp;</em></p>

Кадър от "Мисията невъзможна: Режим Фантом". Снимка: Paramount Pictures 

"Мисията невъзможна: Режим Фантом" оглави с лекота бокс-офис класацията в Северна Америка през коледния уикенд, като върна актьора Том Круз на върха след няколко провала, съобщиха световните информационни агенции.

Четвъртият филм от поредицата "Мисията невъзможна" спечели 46 млн. щатски долара от прожекциите в киносалоните в САЩ и Канада за четирите дни до понеделник. Общите приходи от него са вече 78,6 млн. долара, след като беше пуснат в Imax и други широкоекранни киносалони предишния уикенд.

На международния пазар филмът донесе още 140 млн. долара. За Том Круз, който изпълнява главната роля, успехът е много важен. Предишните му три филма "Валкирия", "Офицери и пешки" и "Истинска измама" бяха разочароващи.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Шерлок Холмс: Игра на сенки" с приходи от 31,8 млн. долара през уикенда. Следва "Алвин и чипоносковците: Чипокрушение" с 20 млн. долара. С почти същите приходи за уикенда е "Момичето с татуирания дракон" (19,4 млн. долара). На пето място е "Приключенията на Тинтин".

(БТА) 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още