IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG ще представи своя телевизор Google на изложението CES 2012

Компанията ще демонстрира и нови модели системи за домашно кино, които предлагат разширени възможности

12:41 | 06.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация: LG</em></p>

Илюстрация: LG

Технологичният концерн LG ще представи своя телевизор Google, който комбинира предимствата на операционната система Android и удобството на Smart и 3D технологиите на LG, на изложението CES 2012 във Лас Вегас между 10 и 13 януари. На събитието LG ще демонстрира и четири нови системи за домашно кино, оборудвани с последните технологии за 3D звук на компанията и Smart TV функция.

Едно от най-големите преимущества на телевизора Google на LG е неговото управление. То е резултат от комбинацията на потребителския интерфейс, базиран на платформата Android и дистанционното Magic Remote с Qwerty клавиатура, проектирано от LG. Потребителският интерфейс на телевизора Google на LG и основният екран са създадени, за да осигурят удобство при сърфиране в интернет и избор на съдържание или приложения.

Работата с няколко приложения едновременно също е възможна с телевизора Google на LG. Потребителите могат да търсят информация в интернет, да общуват в социалните мрежи и да използват традиционните функции на телевизора по едно и също време. Той може да се управлява от Qwerty клавиатурата или посредством другите възможности за управление, като жестове и гласово разпознаване, на дистанционното Magic Remote.

Телевизорът Google на LG е снабден със CINEMA 3D технология и така осигурява домашно 3D забавление. Моделът е базиран на технологията Film Patterned Retarder (FPR) на LG, което прави възможно използването на леки и удобни 3D очила. Те са много по-достъпни от конвенционалните модели, което прави телевизора подходящ за гледане на 3D съдържание от повече на брой хора. FPR също така прави възможно конвертирането на 2D съдържание в 3D формат с натискането само на един бутон.

Заедно с телевизора Google LG ще продължи да развива своята собствена Smart платформа за телевизори, базирана на системата NetCast, съобщават от компанията. Според плановете на LG тя ще бъде налична при повече от 60% от телевизорите с плосък панел, които концернът ще представи през тази година.

LG ще представи общо четири нови модела системи за домашно кино с 3D звук през първото полугодие на 2012 година. От тях моделът BH9420PW ще е първият, който компанията ще покаже на изложението CES 2012. Той включва разработената от LG технология 3D Sound Zooming. Тя позволява регулирането на силата и дълбочината на звука спрямо позицията и движението на 3D картината в реално време.

Системата BH9420PW се състои от 9.1 канала и добавя четири допълнителни вертикални 3D колони към стандартните 5.1 канала, с които са оборудвани конвенционалните системи за домашно кино. В резултат на това потребителите могат да се радват на домашно забавление, при което цялото пространство по вертикала в помещението е наситено със звук. В допълнение вертикалните 3D колони са снабдени с 360-градусов рефлектор, който разпръсква звука във всички посоки и така създава акустика близка до тази на концертните зали.

Освен това, благодарение на DSP алгоритъм за 3D ефект на LG, технологията Sound Field Expansion увеличава диапазона на хоризонталното звуково поле и функционира в съответствие с вертикалните 3D говорители. Така системата създава истински завладяващо 360º звуково изживяване. Зоната с оптимално качество на звука (“sweet spot”) е разширена, така че зрителите да се чувстват все едно са в центъра на действието от всяко място в стаята.

Системата BH9420PW е снабдена и със Smart TV функция. По този начин всички стандартни модели 3D телевизори имат достъп до екосистемата от Smart телевизорите на LG, която предлага широк набор от 3D съдържание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още