IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Старият Chrysler на Обама не намери купувач в еBay

Специалисти считат, че е много трудно да се вземе 1 млн. долара за стара кола от масовото производство

14:12 | 03.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Обама е притежавал Chrysler модел 300C.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Обама е притежавал Chrysler модел 300C. Снимка: Ройтерс

Старият автомобил Chrysler модел 300C, който навремето бил притежание на американския президент Барак Обама, не намери купувач при интернет наддаването в еBay с начална цена от 1 милион долара, съобщи сайтът Freedomsledder.com, цитиран от БТА.

Моделът е от 2005 г. и специалисти считат, че е много трудно да се вземе 1 млн. долара за стара кола от масовото производство, независимо на кого е принадлежала. Колата изглежда доста невзрачно, особено сивият й салон. Сама по себе си тя не можела да разкаже някаква интересна история за президента.

Коренно различен бил случаят с други "говорещи" автомобили на знаменитости. Сайтът припомня за кормилото от колата DeTomaso Pantera на Елвис Пресли. По него имало следа от куршум, след като Кралят на рока гръмнал автомобила си, когато отказал да запали. Или ламборгинито на Род Стюарт, по чиито таван имало следи от токчета на негова любовница, която се заиграла в купето.

Говорител на eBay предполага, че собственикът на бившото возило на президента е изправен пред две опции. Или да смъкне цената, или да изчака по-добри времена за нов аукцион.

Предстоящите президентски избори през ноември ще бъдат най-удачният период за подобен втори опит, пише сайтът.

Обама е закупил колата в щата Илинойс за 85 000 долара. За по-малко от три години е изминал с автомобила си едва 33 хиляди километра, като през 2007 г. заменя заради силните обществени критики крайслера с еко автомобила Ford Escape Hybrid.

Лимузината на Обама, която вече е собственост на друг човек, е с кожен салон, темпомат, двузонен климатроник, аудиосистема със СD плейър, дървен волан и електрически стъкла. Колата има осемцилиндров Hemi двигател с обем 5,7 литра и автоматична скоростна кутия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
stone kold
преди 12 години
Обама е закупил колата в щата Илинойс за 85 000 долара. За по-малко от три години е изминал с автомобила си едва 33 хиляди километра, като през 2007 г. заменя заради силните обществени критики крайслера с еко автомобила Ford Escape Hybrid.това кога ще стане тук?да замени бойко тундрата си с нещо хибридно понеже колата нанася отрови на природата и хората имат обществено присъствие и се възмущават?никога от *** народ като тукашния
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още