IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нискобюджетен филм оглави бокс офиса в Северна Америка

Лентата „Хроники“ с неизвестни актьори е продала билети за 22 млн. долара през уикенда, в който се проведе Супербоул

12:17 | 06.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: left;">
	Кадър от &quot;Хроники&quot;. <em>Снимка: Twentieth Century Fox Film Corporation</em></p>

Кадър от "Хроники". Снимка: Twentieth Century Fox Film Corporation

Трима тийнейджъри със свръхсили и звездата от филмите за Хари Потър Даниъл Радклиф завладяха бокс-офис класацията през уикенда, отбелязвайки изненадващ триумф над финала на Супербоул, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Наблюдатели на филмовата индустрия отбелязват, че за първи път в историята две продукции дебютират на екран с приходи над 20 млн. долара в уикенда, в който се играе финалът на Супербоул.

На първо място в класацията с 22 млн. долара е филмът "Хроники" - нискобюджетна продукция с неизвестни актьори.

Печалбата от дебютния уикенд на екран на лентата е почти двойно по-висока от бюджета му. Филмът е разказ за трима гимназисти, които се сдобиват със свръхсили.

Втора позиция заема хорърът "Жената в черно" с 21 млн. долара от продажбата на билети през уикенда. Главната роля във филма се изпълнява от Даниъл Радклиф, прочул се като Хари Потър в хитовата филмова поредица по романите на Дж. К. Роулинг.

На трето място с 9,5 млн. долара е екшънът "Сивият" с участието на Лиъм Нийсън.

Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка заемат филмите "Чудо голямо" и "Подземен свят: Пробуждане". Приходите от продажбата на билети през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада за двете ленти възлизат съответно на 8,5 млн. долара и 5,6 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още