IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak приключи договора си с едноименния театър

Компанията не може да плаща по 4 млн. долара на година за правото престижният театър да носи името му

21:45 | 16.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Kodak Theatre вече ще носи ново име. Снимка: Ройтерс</p>

Kodak Theatre вече ще носи ново име. Снимка: Ройтерс

Kodak получи съдебно разрешение да приключи спонсорския си договор с едноименния театър в Холивуд, където от 11 години се провежда церемонията за наградите "Оскар", съобщи AP, цитирана от БТА.

Прекратяването на договора влиза в сила незабавно.

След като обяви фалит миналия месец, бившият най-голям световен производител на фотоапарати и филмови ленти вече не е в състояние да плаща по 4 млн. долара на година за правото престижният театър да носи името му.

Засега не е ясно как ще се нарича театърът за церемонията на наградите "Оскар" на 26 февруари. Сградата е в хотелско-търговския комплекс Hollywood and Hiland, собственост
на компанията CIM Group.

Договорът с Kodak беше сключен през 2000 г. със срок от 20 години, като сделката бе на стойност 75 млн. долара.

Компанията Kodak пак ще присъства на церемонията за наградите "Оскар". Нейният говорител Кристофър Веронда напомни, че седем от деветте претендента в категорията за най-добър филм са заснети на Kodak.

Възможно е американската киноакадемия да смени мястото на провеждането на престижната церемония. Тя има право да направи това догодина. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още