IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катарският собственик на ПСЖ мечтае за по-голям Парк де Пренс

Ако не се получи разрешение за новия стадион, ще има само ремонтни дейности

13:24 | 23.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	ПСЖ скоро може да има нов стадион. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

ПСЖ скоро може да има нов стадион. Снимка: Ройтерс

Президентът на френския футболен отбор Пари Сен Жермен – катарецът Насер ал-Келафи, възнамерява да построи нов стадион за клуба на мястото на Парк де Пренс.

Планира се новият дом на клуба да бъде за 60 000 зрители, пояснява ал-Келафи в интервю за  AFP. „Това е домът на PSG, неговото сърце и неговата история“.

„Лесно е да направим стадиона за 60 000 места. Трябва да го изградим просто наново. Да имаш 50 000 места ще значи, че правим само реставрация. Париж е столицата, градът заслужава по-голям стадион“.

Ако катарските собственици не получат разрешение за събаряне на стадиона и вдигането на нов, ще се задоволят с ремонтни дейности на сега съществуващото съоръжение.

ПСЖ бе придобит миналата година от консорциум, воден от Ал-Келафи, който обяви амбициите си за атака на титлата, след като миналата година отборът завърши на четвърто място и с място само за Лига Европа.

Новият собственик отказва да премести ПСЖ на Стад дьо Франс в северните предградия на Париж, който бе построен за Световното първенство през 1998 година, спечелено от Франция.

Парк де Пренс, разположен в югозападната част на Париж, на границата на Булонския лес, е с капацитет от малко под 49 000 и дом на ПСЖ от 1973 г. насам. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още