IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пуска на пазара първия си таблет?

Очаква се официалното му представяне да бъде по време на технологично събитие в Лос Анджелис идната седмица

18:23 | 15.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Microsoft пуска на пазара първия си таблет?

Очаква се Microsoft да представи официално първия си таблет по време на технологично събитие в Лос Анджелис следващата седмица, информират сайтовете The Wrap и All Things Digital, цитирани от CNET.

Ако това е истина, то анонсирането на новия продукт на компанията ще бъде крайно нетипично за софтуерния гигант. Досега Microsoft винаги е оставяла на производителите на уsтройства да представят софтуерите ѝ.

Подобен е и случаят с Windows 8. Компании, като Acer и Asus представиха таблети с операционната система Windows 8 по време на изложението Computex, което се състоя в Тайван миналата седмица.

От известно време се очакваше Microsoft да създаде собствен таблет.

Според The Wrap новото устройство на компанията ще се включи на пазара като директен конкурент на американския технологичен концерн Apple. И това би било напълно възможно, защото Microsoft ще успеят да вземат най-добрите хардуерни, както и софтуерни решения при разработката на първия си таблет.

На този етап софтуерният гигант отказва да направи официален коментар по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още