IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

H&M продължава да расте

Въпреки мудната конюнктура шведският търговец запазва непроменен курса си към експанзия

18:20 | 17.09.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	H&amp;M продължава да открива нови магазини. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

H&M продължава да открива нови магазини. Снимка: Getty Images News

Вторият по големина търговец на облекло в света Hennes&Mauritz (H&M) продължава успешно да се противопоставя на кризата. През третото фискално тримесечие приходите са се повишили с почти шест процента до 33,6 млрд. крони (3,9 млрд. евро), съобщи концернът в понеделник в Стокхолм.

Ръстът се отдава и на откриването на над 300 нови филиала за последните 12 месеца.

На сравнима база и без валутни ефекти между юни и август бизнесът обаче е бил в застой. През август горещата вълна, причинена в големи части от Европа, се е погрижила дори и за спад в продажбите от четири процента. Също така поскъпването на шведската крона спрямо еврото е натоварило баланса на компанията. 

„Плановете ни за експанзия остават непроменени. Планираме да отворим около 275 магазина през цялата година. Продължаваме да отваряме нови магазини във всички настоящи пазари и ще се разширяваме на нови пазари. Наред с това през есента ще стартираме онлайн продажби в САЩ – най-големият онлайн пазар“, заяви Карл-Йохан Першон, изпълнителен директор и президент на H&M.

Конкретните данни за печалбата за третото тримесечие H&M ще изнесе на 27-и септември. Компанията в момента има около 2630 магазина по света в 45 страни. Най-големият пазар за H&M е Германия.

Компанията откри първия си магазин в България на 8-и март в столичния The Mall. След това веригата откри магазини във Варна и Бургас. В края на юни беше открит магазин и в столичния мол Serdika Center.

Eксклузивно интервю на Investor.bg с Карл-Йохан Першон, изпълнителен директор и президент на H&M, вижте тук!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
space-man
преди 11 години
Имат много залежали парцали и ги пласират като в страни като България. Не може да се скрие миризмата на плесени, въпреки старанието им. При откриването имаше неща които ги продаваха преди 5 г. в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още