IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на BVB печели повече от много шефове на концерни в Dax

Финансовата стабилност на клуба се отплаща на главния изпълнителен директор Ханс-Йоахим Ватцке

11:30 | 24.11.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ханс-Йоахим Ватцке. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ханс-Йоахим Ватцке. Снимка: Ройтерс

След спортния успех при Борусия (Дортмунд) идва и финансовият. Главният изпълнителен директор на BVB Ханс-Йоахим Ватцке ще получи за фискалната година 2011/12 бонус в размер на малко над 1,4 милиона евро в допълнение към фиксираната му заплата от 750 000 евро и "друга компенсация" в размер от 18 000 евро. Това става ясно от годишния доклад на дружеството, цитиран от Handelsblatt.

С обща заплата от 2,181 млн. евро мениджърът може да засрами някои от ръководителите на 30-те най-големи германски компании, листнати на DAX. Въз основа на информацията, генерирана от асоциацията за защита на акционерите DSW, Ватцке би бил на 27-о място от  30 шефове на компании в DAX. Той е спечелил повече от директорите на концерните K + S, Beiersdorf и Commerzbank през 2011. През миналата година заплатата на Ватце е била в размер на 1,319 милиона евро.

През фискалната година Борусия отчете приходи от 215 млн. евро и печалба от 34,3 млн. евро. За първи път от първичното публично предлагане преди 12 години акционерите ще получат дивидент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още