IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от хазарт в Макао с рекорд в края на 2012 година

Само през декември казината са привлекли 3,5 млрд. долара, секторът обаче остава под натиск

13:11 | 02.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Интересът към хазарта в Китай е голям, но през следващите години не се очакват нови зали. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Интересът към хазарта в Китай е голям, но през следващите години не се очакват нови зали. Снимка: Ройтерс

Приходите на най-големият хазартен център в света – Макао, са достигнали 38 млрд. долара през 2012 година. През декември пък е постигнат исторически рекорд, след като само за месеца са реализирани 3,54 млрд. долара приходи, пише Ройтерс.

Увеличението през последния месец на годишна база е с близо 20 на сто, а предварителните очаквания бяха за ръст с между 16 и 18 на сто. Резултатът е бил подкрепен от увеличения брой туристи през празничните дни.

Макао се намира в южната част на Китай и притежава статут на специална административна област. Това е единствената територия в страната, където може законно да се залага в казина.

За цялата 2012 година е отчетен ръст на приходите от 13,5 на сто, след като за 2011 година увеличението бе далеч по-голямо – 42,2 на сто. Забавянето се дължи основно на понижените разходи на вип клиентите на казината, на които се падат около 70 на сто от общите приходи.

По-силните от очакваното данни за декември са добра новина за сектора, но въпреки това перспективите пред хазарта в Макао не са бляскави. Причината е, че не се очаква отварянето на нови зали през следващите две години, а от тази година се въвежда забрана за пушене в заведенията.

„Не очакваме 2013 година да бъде фантастична, тъй като казината вече работят при пълно натоварване на капацитета“, коментира Аарън Фишър, анализатор в CLSA в Хонконг за Ройтерс.

Очакванията са през тази година да бъде постигнато увеличение на приходите от 5-10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още