IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли продава бижута, за да финансира училища в чужбина

Скъпоценностите ще бъдат пуснати за продажба в магазина на Tivol в Канзас Сити

15:12 | 02.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Анджелина Джоли продава бижута, за да финансира училища в чужбина

 

Анджелина Джоли е отворила още едно девическо училище в Афганистан и планира да финансира още подобни заведения с приходите от продажбата на линия бижута, създадени с нейно участие, съобщи онлайн изданието Е! News.

Джоли, която е посланик на добра воля към Комисариата на ООН за бежанците, е осигурила средствата за основното училище в района извън Кабул, където има много бежанци. В него се обучават около 200-300 момичета. През 2010 г. Джоли финансира и девическо училище в източната част на страната.

Според информацията на E!News, цитирана от Ройтерс, Джоли планира да осигури пари за още училища в Афганистан от продажбата на бижута от линията "Style of Jolie", създадена от нея съвместно с дизайнера Робърт Прокоп. Именно той е автор на годежния пръстен, който актрисата получи от партньора си Брад Пит през април 2012 г.

На сайта на Style of Jolie се посочва, че разширената колекция включва версии на огърлицата в черно и златно, която актрисата носи на премиерата на филма си от 2010 г. "Сол". Добавена е и крушовидна златна огърлица с цитрин, както и пръстени, обеци и гривни от розово злато с смарагди. Не са посочени цени.

Бижутата ще бъдат пуснати за продажба в магазина на Tivol в Канзас Сити на 4 април.

Джоли не е първата знаменитост, която отваря училища на отдалечени места. През последните шест години Опра Уинфри и Мадона също са финансирали изграждането на учебни заведения в Южна Африка и Малави, въпреки че и двете се сблъскаха с проблеми.

Проектът на Мадона предизвика полемика заради разходите и лошото управление, а служител от училището на Уинфри бе арестуван по обвинения в насилие срещу ученици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още