IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Невиждан успех за български вина на Винария 2013

Винпром Пещера грабна 3 златни ритона и 18 медала в почти всички категории на международните дегустации

14:28 | 04.04.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Иван Папазов, изпълнителен директор на Винпром Пещера</p>

Иван Папазов, изпълнителен директор на Винпром Пещера

В рамките на тазгодишната Винария, Винпром Пещера сякаш припомни на всички, че е безспорен лидер в производството на вино и високоалкохолни напитки. Компанията си тръгва с пълен набор признания и отличия от поредния международен конкурс, но този път състоящ се в България – Винария 2013 г.

Снощи на бляскавата церемония, позната като „Нощта на Златния ритон” или „Бал на виното” в Пловдивския Панаир, серията на винпрома Domaine Peshtera си тръгна с 3 от общо 6 статуетки Златен ритон, ежегодно полагащи се на брашна за най-високи постижения в производството на качествено вино с отлични показатели.

Това е прецедент в 21-годишната история на Винария! Половината от най-високите призове да отидат в един производител, в една серия, е наистина невиждан фурор, коментират от сектора.

Винпром Пещера вчера бе спрягана за един от сериозните претенденти за Златен ритон, особено след като председателя на Националната лозаро-винарска камара, Пламен Моллов сподели, че експертното международно жури е присъдило всички шест Златни ритона на български вина от общо 340 от 13 страни.

„Признаваме, че тазгодишните постижения на вината ни надминават дори нашите нескромни очаквания. Когато представихме марката си през 2012 г. за първи път на Винария тя бе отличена с Златен ритон. От тогава до сега развихме серията с още няколко първокласни сорта и очаквахме да получим много похвали, но не и да създадем прецедент в историята на конкурса”, коментира изпълнителният директор на компанията Иван Папазов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 1
Веско
преди 11 години
Absolut-но съгласен с аикмена.Даже като прочетох заглавието за невиждания успех си помислех, че таз Винария се провежда в Калифорния!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
aikmana
преди 11 години
Вината на Пещера със сигурност не са сред водещите (по качество) от българските но явно им пием доста от евтините водки и уискита - Black Ram 12 г. - ама моля ви се :)))))), за да си купуват медали на килограм от Ванария. Смях....Иначе момите на заден план изглеждат доста качествени :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още