fallback

Permira намалява дела си в Hugo Boss

В четвъртък акцията на модния концерн достигна рекордна стойност след скок от 5%

13:15 | 03.05.13 г.
Автор - снимка
Създател

Финансовият инвеститор Permira намалява своя дял в модната компания Hugo Boss. Притежаваното от Permira дъщерно дружество Red & Black Holding пласира в ускорен букбилдинг процес 7 млн. обикновени акции на Boss, съобщи в петък базираната в Мецингер компания, цитирана от Ройтерс.

Продадените акции съответстват на дял от около десет на сто от капитала на дружеството. Както е научил Ройтерс от финансови кръгове, акциите са се предложили в диапазона от 89,25 до 90,50 евро за broj. По този начин Permira би могла да прибере около 630 млн. евро.

В четвъртък котираните на по-малкия германски индекс MDAX акции на Boss приключиха сесията на цена от 92,75 евро за брой, което представлява ръст от пет процента. Permira е избрала доста добре датата си за намаляване на участието си в компанията, защото в хода на сесията вчера акцията на модния концерн достигна рекордна стойност.

След пласирането на книжата свободно търгуемите акции на Hugo Boss AG вече са приблизително 30 милиона броя, или около 42% от акционерния капитал, се казва в материала на Ройтерс. След разпродажбата Permira все още ще държи около 56 процента от акционерния капитал на Boss. 

Permira влезе в компанията от Метцинген чрез придобиването на бившата компания-майка на Hugo Boss – Valentino, през 2007 г. и през следващите години намаляваше своя дял. След продължителен сух период от няколко години насам модната група отново отчита растеж и постига рекордни резултати.

Началото на тази година обаче можеше да бъде по-добро. Дългата зима забави продажбите в първото тримесечие. Благодарение на хладното време бизнесът с пролетната мода набира много бавно скорост, съобщиха от компанията. Приходите отчитат спад с 2 на сто до 593,50 милиона евро. Тук влияние оказва и преходът от две на четири колекции годишно, чрез който ще се стигне до промени в данните за продажбите между тримесечията. Печалбата през първото тримесечие също спада - с 14 на сто до 82,0 милиона евро.

Но като цяло групата смята, че е на добър път и разчита на силна втора половина на годината. За цялата 2013 г. се очаква приходите да нараснат с висока едноцифрена стойност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:35 | 08.09.22 г.
fallback