IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Железният човек 3“ с блестящ старт

Лентата е с втория най-добър старт след „Отмъстителите“ през миналата година

12:31 | 06.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Третата част на трилогията "Железният човек" успя да отчете блестящ старт в началото на прожекциите си. През първия си уикенд в Северна Америка филмът прибра 175,3 милиона долара (приблизително 134 млн. рвро), съобщава Hollywood Reporter в неделя (местно време).

Това е вторият най-добър старт на филм в САЩ и Канада. Само научнофантастичната лента „Отмъстителите“ (The Avengers) през миналата година е събрала 207.0 милиона долара за първия си уикенд. "

Филмът "Железният човек 3" излезе в сряда, четвъртък и петък по екраните в 42 страни и събра повече от 195 милиона долара от чуждестранните си премиери още преди излизането си в САЩ.

Изправени пред премиерата на "Железния" по американските кина, другите ленти бяха в състояние единствено да си поделят трохите в САЩ и Канада.

На второ място в бокс офиса бе предишният победител "Кръв и пот" с приходи от 7,6 милиона долара (33,9 милиона от излизането си). Кръв и пот" е създаден по действителните събития, случили се с група фитнес инструктори, работили като лични треньори в слънчевия Маями през 90-те. Лентата вече се излъчва и в България.

На трето място е филмът "42", в който се разказва историята за първия тъмнокож играч в елита на американския бейзбол. Филмът е прибрал 6,2 милиона долара (78,3 милиона от премиерата си по масовия екран, която бе преди четири седмици).

"Забвение" с участието на Том Круз зае през този уикенд четвърто място с 5,8 милиона долара (75,9 милиона общо). Той изпреварва праисторическото семейство Круд, които са с 4,2 милиона (168,7 милиона за почти два месеца)."Круд" е 3Д приключенска комедия, която проследява пътешествието на първото в света семейство.

На шесто място е "Тежка сватба" с Робърт Де Ниро и приходи в размер на 3,8 милиона долара (14,2 милиона за две седмици). В лентата Де Ниро, Даян Кийтън, Робин Уилямс, Сюзън Сарандън, Катрин Хейгъл са участници в преправянето на една голяма сватба – на приемен син.

Драмата Mud с Матю Макконъхи, се изкачи от 11 до 7-о място в бокс офиса на САЩ и Канада с постъпления от продажби на билети в размер на 2,2 млн. долара (5,2 милиона долара досега).

"Оз: Великият и могъщият" е на 8 място с 1,8 милиона за 9-та седмица (228,6 милиона общо).

Пародията на филм на ужасите "Страшен филм 5" е с 1,4 милиона и 29,6 милиона за един месец.

Драмата "Мястото отвъд дърветата" с Райън Гослинг, Ева Мендес и Брадли Купър прибра 1,3 милиона долара и затваря Топ 10 тази седмица (18,7 млн. долара за шест месеца).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още