IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby's удвои загубата си

Силната конкуренция в редица категории е довела до понижаване на маржовете

12:39 | 13.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Аукционната къща Sotheby's обяви, че загубата ѝ за първото тримесечие се е удвоила на фона на по-ниските печалби от търгове и по-високите разходи, съобщи агенцията за финансови новини Bloomberg.

Базираната в Ню Йорк компания отчете загуба от 22,3 млн. долара или 33 цента на акция спрямо загуба от 10,7 млн. долара или 16 цента на акция преди година. Приходите са се понижили с 3% до 101,7 млн. долара. За сметка на това скачат разходите - с 8% до 123 млн. долара, което според самата фирма се дължи на развитието на "присъствието ѝ на пазари с растеж".

Sotheby's обикновено регистрира малка загуба или печалба през първото и третото тримесечие, отбелязва Bloomberg. Най-големите търгове на компанията се провеждат традиционно през второто и четвъртото тримесечие.

Според изявлението на аукционната къща, въпреки че продажбите са се увеличили, подобрение има в конкурентни категории като импресионизма, съвременното и модерното изкуство. Поради високата конкуренция там обаче маржовете на комисионните са били по-ниски, което се е отразило негативно на резултатите.

През миналата седмица Sotheby's продаде картини на импресионисти и съвременни художници за 230 млн. долара на търг в Ню Йорк, което бе вторият най-силен резултат за компанията от 2008 г. насам. Продажбите на модерни творби са през тази седмица.

През 2012 г. Sotheby's обяви, че е осъществила 46% от продажбите на търгове на изобразително изкуство и декоративни предмети, бижута и колекционерски предмети по света спрямо 51% през 2011 г. Годишната печалба на компанията се е свила с 37% до 108 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още