IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият "Стар Трек" с приходи за 112 млн. долара в първите дни на дебюта

От BoxOffice.com очакват "Star Trek" да донесе 300 млн. долара на пазара в САЩ

17:33 | 20.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представянето на лентата в Лондон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Представянето на лентата в Лондон. Снимка: Ройтерс

Дебютът на "Стар Трек: Пропадане в мрака" - втората част от римейка на култовата научно-фантастична поредица от режисьора Джей Джей Ейбръмс, се очаква да донесе 112 млн. долара през първия си уикенд по кината, съобщава Bloomberg.


Филмът бе пуснат от Paramount Pictures в четвъртък - ден по-рано от планираното, за да се увеличат максимално шансовете му за успех на фона на натоварената програма на кината. Таргетът на "Стар Трек" са същите млади мъже, които биха харесали "Бързи и яростни 6" и "Ергенският запой III", излизащи тази седмица. 

Допълнителният ден означава, че кината ще продадат повече билети за филма, преди феновете да бъдат разколебани от други ленти. От BoxOffice.com очакват "Star Trek" да донесе 300 млн. долара на пазара в САЩ, като се нареди на второ място през тази година след "Железният човек III". До момента приходите от него са за 13,5 млн. долара. Бюджетът му възлиза на 190 млн. долара.

Свежият подход на Ейбръмс към класическия филм, както и успешната поява на актьорите Крис Пайн като капитан Джеймс Кърк и Закари Куинто като Спок привличат повече фенове, освен лоялните почитатели на героите. В новия филм Кърк и Спок преследват зъл герой, чиято роля се играе от британския актьор Бенедикт Къмбърбач. Филмът се предлага и в 3D версия.

На 23 май Warner Bros. пуска "Ергенският запой III". Студиото планира да се възползва от дългия уикенд по случай Деня на загиналите във войните в САЩ, както направи с втория филм от същата поредица през 2011 г.

Според експерти в пускането на филми по кината в четвъртък има логика, като се има предвид силната конкуренция. През април от BoxOffice.com прогнозираха в първите си дни "Стар Трек" да донесе 128 млн. долара. Ако студиото беше избрало тридневна програма, то пак щеше да събере над 100 млн. долара, коментират специалистите.

"Железният човек III", който излезе по кината в началото на май, до момента е генерирал приходи за над 1 млрд. долара в световен мащаб, включително 302 млн. долара в САЩ и Канада.

През тази година в Холивуд няма кой знае колко значими блокбъстъри. "Отмъстителите на Марвел" и "Игрите на глада" миналата година донесоха по над 400 млн. долара всеки само в САЩ. Като цяло продажбите на индустрията към 15 май възлизат на 3,38 млрд. долара или с 13% под нивата за същия период на миналата година, сочат данни на Box Office Mojo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още