IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първата летищна зона за пушене на електронни цигари отваря врати на Хийтроу

Продажбите на електронни цигари през последните години бележат истински бум отчасти поради ограниченията за пушене

17:01 | 18.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Редица държави се опитват да измислят най-подходящия начин за регулиране на електронните цигари. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Редица държави се опитват да измислят най-подходящия начин за регулиране на електронните цигари. Снимка: Ройтерс

Производителят на електронни цигари Gamucci ще отвори първата в света летищна зона за пушене на електронни цигари на лондонското Хийтроу, съобщи Ройтерс.

Новата зона на закрито с площ 30 кв. м ще отвори врати на 25 ноември на терминал 4, откъдето излитат международните полети. Право на достъп до нея ще имат лица над 18-годишна възраст. 

Продажбите на електронни цигари през последните години бележат истински бум отчасти поради ограниченията за пушене, въведени в редица държави. Устройствата, които работят с батерия, позволяват на потребителите да вдишват никотинови изпарения и се смятат за по-безвредна алтернатива на пушенето на традиционните цигари.

В момента редица държави се опитват да измислят най-подходящия начин за регулиране на електронните цигари. През юни Великобритания реши да ги регулира като лекараства считано от 2016 г., но миналия месец членовете на Европейския парламент отхвърлиха идеята да сторят същото на територията на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още