IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое ще е най-доброто място за работа през 2014 г.?

Бившият първенец Facebook се свлича до петата позиция в класация, подреждаща най-добрите места за работа

12:01 | 15.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кое ще е най-доброто място за работа през 2014 г.?

Американската консултантска компания Bain & Company е най-доброто място за работа, измествайки Facebook от първото място. Това показва годишно проучване, измерващо степента на удовлетворение на служителите, пише CNBC.

Базираната в Бостън компания се изкачи до върха от четвъртото място през миналата година, след като беше наредена на челните позиции в няколко престижни класации. Служителите на компанията оценяват духа на сътрудничество, който цари сред работната обстановка, доброто възнаграждаване на заслугите и непрекъснатото придобиване на нови знания.

В проучването, проведено от кариерния сайт Glassdoor, служителите отбелязват до каква степен са доволни от работодателя си и оценяват няколко ключови фактора, като възможности за развитие, възнаграждение и бонуси. Културността и ценностната система на работното място също се оценяват. Допитването е проведено анонимно онлайн, а на компаниите се поставя възходяща оценка от 1 до 5.

„Изключително горди сме от това ни признание“, каза един от ръководителите в Bain & Company, чиято крайна оценка е 4,6. „От над 40 години ние работим за създаването на изключително професионална  работна среда и в крайна сметка това ни се отплаща чрез растеж, който ни помага в мисията ни да предлагаме по-добри услуги на нашите клиенти по целия свят“, добави той.

Социалните мрежи Twitter, LinkedIn и Facebook се нареждат съответно втори, трети и пети, а между тях на четвъртата позиция застава производителят на химикали Eastman Chemical.

Въпреки по-слабото представяна на Facebook, изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг е на първо място сред шефовете на компании, според отделно проучване на Glassdoor, публикувано по-рано тази година.

Google, която е известна с изобилието на привилегии за служителите си, се нарежда на осмо място. „Хората са невероятни, работата е предизвикателна и всички се забавляват. Различните облаги също са страхотни. Хората са широко скроени и това прави работата много приятна“, написа служител на Google в сайта на Glassdoor.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още