IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Писмо на Луис Карол отива на търг

Организаторите очакват то да бъде продадено за сума от около 4000 лири

17:38 | 18.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<span style="text-align: justify;">Писмото е подписано с истинското име на писателя Чарлс Латуидж Доджсън. <em>Снимка:&nbsp;</em></span><em>Bonhams</em></p>

Писмото е подписано с истинското име на писателя Чарлс Латуидж Доджсън. Снимка: Bonhams

Писмо на британския писател Луис Карол, подписано с истинското му име Чарлс Латуидж Доджсън, се продава на търг в Лондон. В писмото авторът се оплаква от славата, последвала издаването на книгите му за приключенията на Алиса, пише Daily Mail.

Карол пише писмото през 1891 г. - тоест цели 20 години след публикуването на най-известните му творби "Алиса в Страната на чудесата" и продължението "Алиса в Огледалния свят".

В  посланието, което е адресирано до неговата приятелка Ан Саймъндс, писателят споделя, че е приел славата с неохота и че му се е искало никога да не е писал прочутите си книги. Карол описва  също колко му е неприятно да бъде разпознаван от чужди хора. В писмото Доджсън пише още, че мрази, когато писмата му отиват в частни колекции или когато непознати припознават в него Луис Карол.

Писмото на Луис Карол ще бъде предложено на търг на  аукционна къща Bonhams през март. Организаторите очакват то да бъде продадено за сума от порядъка на 4000 лири (9400 долара).

На аукциона на Bonhams ще бъде продадена и бележка на писателя, с която той отговаря на поканата за чай на същата мисис Саймъндс. От аукционната къща очакват да получат за нея между 400 и 600 паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още