IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илюстрации за Хари Потър и рокля на принцеса Даяна отиват на търг

Сред лотовете са също писмото с оставката на Уинстън Чърчил и документи с подписа на Адолф Хитлер

17:18 | 26.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Роклята на британската дизайнерка Зандра Роудс, носена от принцеса Даяна. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Роклята на британската дизайнерка Зандра Роудс, носена от принцеса Даяна. Снимка: Ройтерс

Две оригинални илюстрации към книгите за Хари Потър, писмото с оставката на Уинстън Чърчил, рокля на принцеса Даяна и документи с подписа на Адолф Хитлер се сред различните предмети, предложени за продажба на търг от аукционната къща Nate D. Sanders, предаде Ройтерс.

Търгът включва над 600 лота, а купувачите могат да наддават онлайн до 27-и март.

Илюстрациите за Хари Потър са дело на британския художник Клиф Райт и са използвани за корици на втората и третата част от серията от седем книги на Джоан Роулинг, наредили се сред бестселърите в световен мащаб.

Наддаването за корицата на „Затворника от Азкабан“ започва от 12 500 долара, а за „Стаята на тайните“ - от 20 хил. долара, като се очаква да достигне 30 хил. долара.

Рокля от бял шифон и коприна на британската дизайнерка Зандра Роудс, която е била носена от покойната принцеса Даяна на благотворително събитие в Лондон през 1987 г., се предлага с начална цена от 55 хил. долара. Очакванията са да бъде продадена за 85 хил. долара.

Част от търга е и лично подписано писмо от Уинстън Чърчил, с което той подава оставката си от поста премиер на Великобритания. Наддаването за писмото започва от 10 хил. долара.

За документи, подписани от Хитлер за смяна на местожителството през 1909 г., се искат поне 30 хил. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още