IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 240 вещи от Титаник ще бъдат продадени на търг в интернет

Очаква се за лотовете да бъдат платени между 700 хил. и 1 млн. долара.

22:03 | 04.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Над 240 вещи от Титаник ще бъдат продадени на търг в интернет

Вещи от кораба Титаник ще бъдат предложени за продажба на търг в интернет, оповести базираната в Бостън, Масачузетс, аукционна къща „RR Auction", предава Франс прес, цитирана от БТА.

Продажбата на 240 предмета, свързани с едно от най-известните корабокрушения, ще се състои от 17 до 24 април. Очаква се за лотовете да бъдат платени между 700 хил. и 1 млн. долара.

Титаник потъна на 15 април 1912 г. в морето недалеч от брега на Нюфаундленд, след като се блъсна в айсберг. Използваният за разследването след корабокрушението план на Титаник с анотации е сред топ лотовете на предстоящия търг. Върху плана е отбелязано на ръка мястото на сблъсъка с айсберга. Стартовата цена на лота е 5 000 долара.

Най-скъпият експонат е сребърна купа, която на 29 май 1912 г. оцелялата след корабокрушението Маргарет Браун подарила на Артър Рострън - капитана на кораба „Карпатия", който се притекъл на помощ на корабокрушенците. Купата е оценена на 25 000 долара.

Писмо, написано на 9 април 1912 г. от член на екипажа, който не е оцелял, ще бъде предложено за продажба за 1 000 долара.

Част от стъпало от голямата стълба на Титаник също ще е със стартова цена 1000 долара.

Различни вещи, принадлежали на оцелели след корабокрушението или на пътници, намерили смъртта си при потъването на Титаник, също ще бъдат изложени на търга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още