IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовник на Patek Philippe беше продаден за 1,4 млн. долара на търг

Christie's предложи 440 часовника на международния търг в Женева

10:18 | 13.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Часовник на Patek Philippe, направен през 1927 г. и принадлежал на колекционера Хенри Грейвс младши, беше продаден за 1,2 млн. швейцарски франка (1,4 млн. долара) по време на търг в Женева, организиран от Christie's, съобщава Bloomberg.

На часовника е изобразен фамилният герб на Грейвс. Това е един от повече от 30-те часовници, които американският банкер е поръчал на швейцарския им създател. Очакваше се часовникът да бъде продаде за 1,2-1,8 млн. швейцарски франка и той успя да оправдае очакванията на експертите.

Пролетният международен търг в Женева се провежда до 14-и май, когато Christie's планира да продаде най-големия ярко син диамант в света. 

Днес Sotheby's пък ще предложи 100,09-каратовия пръстен с жълт диамант Graff Vivid Yellow, а за следващия ден аукционната къща е предвидила няколко часовника Rolex Submarines за продажба.

Christie's предложи общо 440 часовника в Женева в рамките на един ден, включително Patek Philippe Sky Moon Tourbillon, който беше продаден за 917 000 франка. Освен това аукционната къща успя да продаде и серия часовници Rolex, които са принадлежали на султана на Оман Кабус бин Саид ал Саид. Само един от тези часовници донесе 485 000 франка.

През ноември 2013 г. Christie's продаде часовници за рекордните 43,9 млн. долара само за 24 часа. Това се смята за най-високия общ резултат от търговете на серии часовници в света. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още