IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Elizabeth Arden се отказва от бизнеса и брандовете с ниска възвръщаемост

Компанията ще съкращава и служители, за да подобри рентабилността

17:16 | 24.06.14 г.
Elizabeth Arden се отказва от бизнеса и брандовете с ниска възвръщаемост

Козметичната компания Elizabeth Arden Inc ще се откаже от бизнеса и брандовете с ниска възвръщаемост, за да подобри брутните маржове и рентабилността, съобщава Ройтерс.

Компанията ще съкрати и работни места и ще закрие бизнеса си в Пуерто Рико. Преструктурирането ще струва 85-95 млн. долара, а очакваният ефект за тази година са спестявания от порядъка на 27-35 млн. долара.

Според агенцията решението на ръководството на компанията е разочаровало инвеститорите, които са очаквали продажбата ѝ.

Акциите на козметичния гигант се сринаха с над 7 на сто в първите минути от търговията на Wall Street, но впоследствие възстановиха част от загубите, като понижението се сви до 3,3% до 28,3 долара за ценна книга.

Още през май компанията обяви, че ще проучи „стратегическите алтернативи“ заради по-слабите от очакваното финансови резултати на фона на спадащото търсене.

Южнокорейската компания LG Household & Healthcare Ltd съобщи през април, че обмисля да подаде оферта за придобиването на Elizabeth Arden, чиято пазарна капитализация в момента възлиза на 841 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още