IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vanilla Kitchen грабна първа награда на конкурса Th13teen Arts

Бизнес проектът за развитие на верига от сладкарски ателиета ще се състезава в Копенхаген за наградата от 100 000 долара

11:20 | 02.07.14 г.
<p>
	<em>Ваня Иванова&nbsp;(вляво) и Марина Цветкова</em>.&nbsp;<em>Снимка: Th13teen Arts</em></p>

Ваня Иванова (вляво) и Марина ЦветковаСнимка: Th13teen Arts

Ваня Иванова и планът ѝ за разширяване на бизнеса на сладкарското ателие Vanilla Kitchen грабна първа награда на конкурса за най-добра бизнес идея в творческите индустрии Th13teen Arts.

Надпреварата е националният етап от световния конкурс за бизнес концепции в областта на творческите индустрии Creative Business Cup, а Иванова ще има шанса отиде на световния финал в Копенхаген през ноември тази година.

Там тя ще представи проекта си за развиване на национална и международна мрежа от специални сладкарски ателиета под името Vanilla Kitchen. В тях хората могат сами да творят в сферата на кулинарията, избирайки сами продуктите, от които да бъде създадена желаната от тях торта.

В Копенхаген Ваня Иванова ще бъде сред претендентите от 40 държави, които ще се борят за първото място и наградата от 100 000 долара за осъществяването на бизнес идеята, която са представили в рамките на конкурса.

Второ място в Th13teen Arts грабна проектът iKollect, който свързва авторите на произведения на изкуството с хора, търсещи да купят творби. Това се случва чрез мобилно приложение, което показва картините, които могат да бъдат открити в района, в който се намира потребителя.

Трети в надпреварата остана проектът Wishi, който цели чрез платформа да свърже хората с еднакви желания.

Призът за най-добро вдъхновяващо видео към бизнес идея отиде при Марина Цветкова, показващ семейния бизнес nenios.com за ръчно изработени детски играчки от памучни тъкани.

Общият брой на кандидатурите в Th13teen Arts беше 13, сред които и съвместен проект на Investor.bg и Bulgaria On Air.

Най-голям брой участници имаше от София – общо шестима, от Пловдив и Бургас бяха по двама, от Варна, Благоевград и Асеновград – по един. Събитието се провежда под ръководството на Министерството на икономиката и енергетиката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още