IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby's се готви за съкращения на персонала

Аукционната къща ще уволни малка част от служителите си в опит да подобри своите операции

09:54 | 18.07.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Аукционната къща Sotheby's планира да съкрати малка част от глобалната си работна сила до края на година, пише Wall Street Journal.

Новината идва от самата компания и следва среща на екипа, провела се в четвъртък сутринта в седалището на Sotheby's в Ню Йорк. По време на нея мениджърите са съобщили на служителите, че неопределен брой души от компанията ще бъдат пренасочени към разширяващи се отдели или ще бъдат уволнени, твърдят членове на персонала, които са присъствали на заседанието.

Съкращенията на работни места са част от процес, започнал в началото на тази година, в който компанията е разгледала внимателно областите, в които може да се развива и тези, в които изостава, посочват от компанията.

„Някои отдели ще бъдат разширени и ще бъдат създадени нови позиции, а в други области ще направим малко съкращение на персонала до края на годината“, гласи изявлението на Sotheby's. От аукционната къща твърдят, че целта им е да надграждат върху добрите резултати, които са постигнати до момента, да продължат да увеличават конкурентоспособността си на пазара и да осигурят по-добро обслужване на клиентите.

Един от служителите твърди, че очаква съкращенията да са основно сред работещите в бек офиса в отделите за заплати, доставки и каталогизиране на производството. По думите му по време на срещата мениджърите са оставили впечатлението, че специалистите, които работят директно с тези отдели, няма да бъдат засегнати.

По време на рецесията компанията уволни почти една пета от работната си сила, но напоследък отново запълва редиците си, особено в Азия.

Според друг член на персонала съкратените ще са десетки.

Самият момент на съкращения следва влизането на хедж фонд мениджъра и активист Дан Лоуб в борда на Sotheby's, което предполага, че аукционната къща обръща много по-голямо внимание на всички детайли от своите операции.

Служители на компанията твърдят, че не са изненадани да научат, че Sotheby's затяга коланите, защото по време на презентацията си пред акционерите тази пролет Лоуб заяви, че иска компанията да е по-икономична и по-печеливша.

Сътресението идва в момент, в който цените на произведенията на изкуството, продавани на търг, се увеличават благодарение на притока на нови заможни купувачи. От началото на годината до 14-и юли Sotheby's продаде творби за 3,3 млрд. долара, съобщава компанията. Сумата е с 29,4% по-висока от миналогодишната за същия период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още