IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовник на бейзболиста Лу Гериг е продаден за 340 хил. долара

Част от сумата ще бъде дарена за организацията, помагаща на болните от амиотрофична латерална склероза

16:13 | 27.08.14 г.
<p>
	<em>Снимка: www.scpauctions.com</em></p>

Снимка: www.scpauctions.com

Часовник, притежаван от прочутия американски бейзболист Лу Гериг, беше продаден за 340 000 долара на търг, докато тениска, носена от футболиста Джони Манзил, не успя да достигне резервната си цена и не намери купувач, пише Bloomberg.

Наддаването за часовника, даден на играча на New York Yankees през 1929 г., също не успя да достигне резервната цена на онлайн търга, организиран от SCP Auctions на 23-и август.

Най-високата сума за него е предложена от колекционер, пожелал да остане анонимен, посочват от аукционната къща. SCP първоначално оцени часовника на 300 000 долара.

Аукционната къща и купувача са постигнали съгласие да направят дарения за местната ALS Association в чест на Гериг, който умира през 1941 г., след като заболява от амиотрофична латерална склероза (АЛС). Невродегеративното заболяване по-късно става известно като Болестта на Лу Гериг.

Сумата, дадена за часовника, е сред най-високите, плащани за предмети, които преди са били притежание на легендарния бейзболист. През 2011 г. SCP продава бейзболна бухалка, която Гериг използва за финалния си хоумрън с Yankees през пролетта на 1939 г. Бухалката е купена за 403 664 долара.

Часовникът е с гравиран надпис "Henry L. Gehrig" от едната страна и "Yankees 1928 World Champions" на гърба.

"Що се отнася до фланелката на Манзил, тя достигна цена 42 500 долара, но това беше много под резервната", коментрира Тери Мелиа, говорител на SCP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още